Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szyszki ryżowe"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Składniki
30 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 80 gr • Przepis na 10 porcji
Mleko doprowadzam do wrzenia. Dodaję kakao i posiekaną czekoladę. Podgrzewam, mieszając, aż się połączą.
Gdy masa zacznie gęstnieć, mieszam ją z ryżem. Dłonie zwilżam zimną wodą. Łyżką nabieram masę i formuję kulki. Układam je na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej. Odstawiam w chłodne miejsce, by masa stwardniała.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Kobieta i życie