Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie czasochłonne. Przetestuj nasz przepis na pączki z serka homogenizowanego, a przekonasz się, że tę pyszną przekąskę można przygotować dosłownie w 5 minut - bez zagniatania i czekania na wyrośnięcie ciasta.
Do miski przesiej przez sitko mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj sól, jajka i serki homogenizowane. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita, gęsta i dosyć klejąca masa - możesz to zrobić ręcznie lub mikserem.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Natrzyj dłonie zimnym olejem, a następnie formuj niewielkie kulki z porcji wielkości orzecha włoskiego. Nie muszą mieć idealnego kształtu. Zaraz po uformowaniu wkładaj pączki na rozgrzany tłuszcz. Smaż do momentu, aż będą złociste ze wszystkich stron. Przełóż je na papierowy ręcznik, aby pochłonął nadmiar oleju.
Gotowe pączki możesz obtoczyć w cukrze pudrze lub cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.
Prosty i szybki przepis na polewę czekoladową. Świetnie nadaje się zarówno do...
Odsłon: 14384
Karnawałowa przekąska, którą przygotujesz w ekspresowym tempie. Są banalnie p...
Odsłon: 28983
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1077
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 97
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 631
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19136
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1077
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 97
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 631
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19136
Składniki
Do miski przesiej przez sitko mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj sól, jajka i serki homogenizowane. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita, gęsta i dosyć klejąca masa - możesz to zrobić ręcznie lub mikserem.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Natrzyj dłonie zimnym olejem, a następnie formuj niewielkie kulki z porcji wielkości orzecha włoskiego. Nie muszą mieć idealnego kształtu. Zaraz po uformowaniu wkładaj pączki na rozgrzany tłuszcz. Smaż do momentu, aż będą złociste ze wszystkich stron. Przełóż je na papierowy ręcznik, aby pochłonął nadmiar oleju.
Gotowe pączki możesz obtoczyć w cukrze pudrze lub cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.
Przepisy Desery
Desery
Deser z mango, kiwi i borówkami
Desery
lody jagodowe z mascarpone
Desery
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno - idealny na lato!
Deser z mango, kiwi i borówkami
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 89
lody jagodowe z mascarpone
Na koniec sezonu jagodowego.....
Odsłon: 201