Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Dietetyczny deser ,który posmakuje wszystkim.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Tapiokę zalałem wodą i odstawiłem na godzinę. Po tym czasie odcedziłem ją i przełożyłem do garnka z grubym dnem. Dodałem mleczko kokosowe i cukier. Doprowadziłem do wrzenia i gotowałem na małym ogniu około 3-4 minuty ( do uzyskania miękkości ) Tapiokę przełożyłem do pucharków a na wierzch nałożyłem konfiturę jagodową. Można podawać na ciepło a także schłodzone.