Do góry

Desery Przepis na:

Tapioka kokosowa z konfiturą jagodową

Tapioka kokosowa z konfiturą jagodową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2190 Ocena: 48586

Dodano:

Odsłon: 1268

O :) Dietetyczny deser ,który posmakuje wszystkim.

Składniki

  • 80 g tapioki
  • 230 ml wody
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 1 i 1/2 łyżki cukru trzcinowego
  • konfitura jagodowa
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tapiokę zalałem wodą i odstawiłem na godzinę. Po tym czasie odcedziłem ją i przełożyłem do garnka z grubym dnem. Dodałem mleczko kokosowe i cukier. Doprowadziłem do wrzenia i gotowałem na małym ogniu około 3-4 minuty ( do uzyskania miękkości )

    Tapiokę przełożyłem do pucharków a na wierzch nałożyłem konfiturę jagodową.

    Można podawać na ciepło a także schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

callela 03 kwietnia 2014 Uwielbiam tapiokę w Buble tea. Pewnie w tej formie też byłby pyszna. :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 03 kwietnia 2014 juz od jakiegoś czasu kuszą mnie desery z tapioki ale nigdzie nie mogę jej dostac ... chyba zamówię przez internet, jeśli mówisz, ze warto :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 03 kwietnia 2014 Świetny deserek,do zrobienia bo zapowiada się smakowicie. Jednak tapiokę pewnie dostanę w Sklepie Kuchnia Orientu.Póki co do książki!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 03 kwietnia 2014 Tapioka ,to ma być granulat drobny? Bardzo mi się spodobał ten deser i już bym robiła tylko głównego składnika mi brakuje :( Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń