Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Dietetyczny deser ,który posmakuje wszystkim.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Tapiokę zalałem wodą i odstawiłem na godzinę. Po tym czasie odcedziłem ją i przełożyłem do garnka z grubym dnem. Dodałem mleczko kokosowe i cukier. Doprowadziłem do wrzenia i gotowałem na małym ogniu około 3-4 minuty ( do uzyskania miękkości ) Tapiokę przełożyłem do pucharków a na wierzch nałożyłem konfiturę jagodową. Można podawać na ciepło a także schłodzone.