Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe, orzeźwienie na upalne dni :)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 916
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 916
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Składniki
Biszkopty wyłożyć na dno formy. Ja ułożyłam dwie warstwy. Wylać na nie 3/4 rozpuszczonej kawy. Resztę kawy zostawiamy na górną warstwę. Serki, żółtka, mleko i cukier należy wlać do garnka. Garnek umieścić na innym naczyniu i podgrzewać w kąpieli wodnej, mieszając. Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Do podgrzewanej masy dodać dwie łyżki rozpuszczonej kawy. Gdy nasza masa osiągnie dość wysoką temperaturę wlewamy żelatynę. Zdejmujemy już znad pary i mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Do żelatyny przed dodaniem jej do masy, należy wlać wrzątek, w takiej ilości aby ją zakrył. Przestudzoną masę wylać delikatnie na biszkopty. Włożyć do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie na wierzchu ułożyć jedną warstwę biszkoptów. Każdy z nich polać kawą. Na wierzch wylać polewę i wstawić do lodówki.
Składniki na tartę o średnicy 24 cm. Smacznego :)