Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus cytrynowy, który dodałam ostatnio na profilu można jeść jako samodzielny deser lub wykorzystac jako nadzienie do tarty, która jest delikatna w smaku dzięki śmietance, lekko kwaśna i orzeźwiająca dzięki sporej ilości cytryny :-)
Ciasto szybko zagnieść, owinąć w folię i schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Następnie rozwałkować ciasto, przełożyć do formy na tartę o średnicy 24cm (ja niestety użyłam większej i tarta wyszła bardzo płaska, co nie umniejsza jej walorów smakowych :-) ). Wyrównać brzegi i ponakłuwać spód widelcem. Tartę piec w temp. 190 stopni ok. 15-20 min, wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Spód oraz boki posmarować białkiem, aby ciasto nie nasiąknęło za bardzo musem cytrynowym i dłużej było kruche. Po zmiksowaniu składników musu, wylać go na tartę i wstawic do piekarnika na ok. 30 min. w temp. 160 stopni, aż mus sie zetnie. Ostudzić i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego cytrynowego :-)
Pyszna, lekka, wyborna tarta ze smacznym kakaowo- cytrynowym kremem i sezonow...
Odsłon: 500
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 46
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 186
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 46
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 186
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
Ciasto szybko zagnieść, owinąć w folię i schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Następnie rozwałkować ciasto, przełożyć do formy na tartę o średnicy 24cm (ja niestety użyłam większej i tarta wyszła bardzo płaska, co nie umniejsza jej walorów smakowych :-) ). Wyrównać brzegi i ponakłuwać spód widelcem. Tartę piec w temp. 190 stopni ok. 15-20 min, wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Spód oraz boki posmarować białkiem, aby ciasto nie nasiąknęło za bardzo musem cytrynowym i dłużej było kruche. Po zmiksowaniu składników musu, wylać go na tartę i wstawic do piekarnika na ok. 30 min. w temp. 160 stopni, aż mus sie zetnie. Ostudzić i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego cytrynowego :-)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Ciasto przekładaniec
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 187
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 186