Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna aromatyczna idealna jako slodki dodatek do kawy czy herbaty.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 161
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 161
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Składniki
Do pojemnika wrzucamy maslo , 50g cukru, 250g przesianej maki, troche cukru waniliowego i jedno żółtko.Wszystkie skladniki siekamy,az powstanie jednolita masa.Zarabiamy ciasto owijamy folia i wkladamy do lodowki na ok 2 godziny.Dzieki temu ciasto bedzie bardziej kruche.
Jablka obieramy,usuwamy gniazda nasienne I kroimy na male polksiezyce.
Ciasto rozwalkowujemy i rozkladamy na foremke do tarty ( moja ma srednice 28cm i ta porcja ciasta jest idealna).Tak przygotowana foremke wkladamy spowrotem do lodowki na nastepne 30min.Po wyciagnieciu przed ulozeniem jablek nakluwamy widelcem.
Do naczynia wlewamy 250ml smietanki ,wbijamy cale dwa jajka,dodajemy 150g cukru,lyzeczke cynamonu oraz cukier waniliowy.Ubijamy trzepaczka tak aby wszystkie skladniki polaczyly sie ze soba.
Po wyciagnieciu formy z lodowki naklowamy ciasto widelcem i na surowym ukladamy jablka (ja zrobilam dwie warstwy).Calosc zalewamy smietanka i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. 15 minut przed koncem pieczenia tarte posypujemy brazowym cukrem. SMACZNEGO :)