Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję fajną, smaczną tartę z jagodami zanurzonymi w piance z kaszy manny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424726
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4701
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424726
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4701
Składniki
Do mąki dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia oraz masło. Wszystko dokładnie zagnieść na gładkie ciasto, wstawić do lodówki by odpoczęło. Foremkę na tartę wysmarować tłuszczem, podsypać mąką, wylepić dno i ścianki ciastem, nakłuć widelcem powierzchnie. Wstawić do piekarnika na 20 minut i piec w 180 *. Zagotować mleko, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu do zgęstnięcia, przestudzić. Ubić białka na sztywno z cukrem, dodać do przestudzonej ale ciepłej kaszy, którą też chwilkę ucieramy mikserem i dokładnie mieszamy, wsypujemy jagody. Na upieczone ciasto wykładamy piankę, możemy na wierzch posypać jeszcze troszkę jagód. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 170 *.
SMACZNEGO