Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszna i obłędnie słodka tarta z kremem a'la batoniki Kiinder Bueno, która nie wymaga pieczenia i robi się ją błyskawicznie.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 51
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1836
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 328
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 421
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 586
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 51
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1836
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 328
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 421
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 586
Składniki
Herbatniki rozkruszamy na drobno w malakserze. Dodajemy do nich kakao i rozpuszczone masło. Mieszamy i tak przygotowaną masą wylepiamy dno formy i jej brzegi. Następnie formę wkładamy do lodówki, aby spód stężał.
Czekoladę drobno siekamy. Do miski przekładamy mascarpone, cukier puder i masło orzechowe. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy również do mascarpone. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania, kiedy śmietanka jest już sztywna, dodajemy partiami słodką masę orzechową. Na koniec wsypujemy posiekaną czekoladę i mieszamy. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód i wyrównujemy powierzchnię. Dekorujemy połamanymi batonikami oraz startą czekoladą. Tartę wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny, aby krem stężał.