Do góry

Desery Przepis na:

Tarta kokosowa

Tarta kokosowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 471

Dodano:

Odsłon: 4558

Dla miłośników Rafaello

Składniki

  • spód
  • - 300g herbatników,
  • - 120g masła 82%,
  • - 50g wiórków kokosowych.
  • masa
  • - 500ml śmietany 30%,
  • - 150g białej czekolady,
  • - 100g wiórków kokosowych.
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tarta kokosowa

Przygotowanie

  1. Herbatniki miksujemy. Dodajemy masło, wiórki i zagniatamy. Przygotowaną mieszanką wyklejamy tartę. Brzegi również. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 40 minut. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy śmietanę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę, następnie wiórki kokosowe. Masę kokosową wykładamy na spód tarty. Obsypujemy wiórkami. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń