Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DZISIAJ PIERWSZE URODZINY BLOGA...DZIĘKI, ŻE ODWIEDZACIE MÓJ BLOG...NO TO ŚWIĘTUJEMY TARTĄ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8015
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3478
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 630
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8015
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3478
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 630
Składniki
Ciasto - Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mieszamy suche składniki na ciasto. Dodajemy zimne masło i lekko ubite jajko. Zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki na 1 godz. Po tym czasie rozwałkowujemy i wkładamy do formy na tartę. Nakłuwamy widelcem. Schładzamy 15 minut. Na wierzch wysypujemy groch. Pieczemy około 15 minut. Nadzienie - Rabarbar myjemy obieramy i kroimy na 5 cm paski. Zasypujemy cukrem i odstawimy na godzinę.Żółtka i jajko mieszamy ze śmietanką, cukrem waniliowym. Na podpieczony spód wykładamy rabarbar i zalewamy go masa jajeczno- śmietankową. Wierzch posypujemy cukrem brązowym. Wkładamt do piekarnika na około 30 minut.