Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczne ciasto z rabarbarem.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 367
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9117
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 367
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9117
Składniki
Wykonanie: Z mąki, margaryny, dwóch żółtek, śmietany, jednym cukrem waniliowym i soli zagnieść ciasto, owinąć folią i przenieść w chłodne miejsce. W między czasie twaróg utrzeć z dwoma jajkami, dwoma żółtkami oraz dwoma cukrami waniliowymi. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do przygotowane foremki i nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 12 minut. Zrumione ciasto posypać sypkim kisielem, wyłożyć przygotowany ser, następnie ułożyć obrany rabarbar i piec przez 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu zalać rozpuszczoną według opisu na opakowaniu galaretką i ostudzić.