Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta truskawkowa z chałwą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Przepis przysłała Bożena Badach z Cisi
Ciasto wyłóż do formy do tarty (28 cm), nakłuj widelcem i piecz ok. 15 minut w temperaturze 170oC. Ostudź.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody. Ser zmiel dwukrotnie. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj do niego powoli ser i mleko, a na koniec rozpuszczoną żelatynę i pokruszoną chałwę.
Wyłóż krem na ciasto. Na wierzchu ułóż truskawki, wciskając je do połowy w krem. Całość zalej tężejącą galaretką (rozpuszczoną w 1 szkl. wody). Schłodź w lodówce.
czas przygotowania 35 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie