Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 9245
Dodano: 20.07.2013
Odsłon: 3398
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
zagnieść ciasto kruche z podanych składników można włożyć do lodówki na godzinę, wyłożyć na natłuszczoną i posypaną bułką tartą foremkę wsadzić do piekarnika i piec ok. 20 minut na złoty kolor
w między czasie zagotować szklankę soku z wiśni(u mnie pozostały z robionej konfitury) dodać szklankę konfitury z wiśni w pół szklance mleka wymieszać budyń wlać do gotującego się soku dobrze wymieszać i ugotować, ciepły wylewamy na upieczone ciasto
jak wystygnie można udekorować bitą śmietaną jak nie preferujemy piany z białek
akurat ja zrobiłam z pianą
2 białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru wyłożyłam na ciepły budyń wiśniowy i zapiekłam by pianka się zarumieniła
I SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 20 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
To musi być dopiero pycha, pozdrawiam :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 20 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Prezentuje się wyśmienicie i pysznie,pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz