Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna tarta z malinami, wspomnienie lata:)
Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać szczyptę soli posiekać z masłem. Następnie dodać żółtko i ewentualnie odrobinę zimnej wody, szybko zagnieść.
Ciasto rozwałkować, albo po prostu wykleić nim wysmarowaną masłem formę. Przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i obciążyć. Są do tego specjalne kuleczki, ale ja używam ciecierzycy albo jabłka poprzekrawanego na ćwiartki.
Podpiec 15 minut w 180 stopniach, zdjąć papier i obciążenie i podpiekać jeszcze ok. 12 minut
Podpieczoną tartę wyciągnąć z piekarnika i przestudzić, w tym czasie przygotować krem:
Śmietankę podgrzać z czekoladą do rozpuszczenia czekolady, ale nie zagotować. mieszanka musi mieć jednolitą konsystencję. Gdy przestygnie, dodać roztrzepane jajko i dokładnie wymieszać.
Na spodzie podpieczonej tarty wyłożyć maliny, zalać śmietankową miksturą i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 30 minut - aż masa stężeje.
Smacznego:)
Czekolada na gorąco zawsze kojarzyła mi się z kakao i ciemną czekoladą. Nie b...
Odsłon: 5682
Pyszny, śmietanowy i słodko-delikatny krem z białej czekolady i mascarpone. Ś...
Odsłon: 1933
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 74
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 208
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 167
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 582
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 74
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 208
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 167
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 582
Składniki
Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać szczyptę soli posiekać z masłem. Następnie dodać żółtko i ewentualnie odrobinę zimnej wody, szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować, albo po prostu wykleić nim wysmarowaną masłem formę. Przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i obciążyć. Są do tego specjalne kuleczki, ale ja używam ciecierzycy albo jabłka poprzekrawanego na ćwiartki. Podpiec 15 minut w 180 stopniach, zdjąć papier i obciążenie i podpiekać jeszcze ok. 12 minut
Podpieczoną tartę wyciągnąć z piekarnika i przestudzić, w tym czasie przygotować krem: Śmietankę podgrzać z czekoladą do rozpuszczenia czekolady, ale nie zagotować. mieszanka musi mieć jednolitą konsystencję. Gdy przestygnie, dodać roztrzepane jajko i dokładnie wymieszać.
Na spodzie podpieczonej tarty wyłożyć maliny, zalać śmietankową miksturą i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 30 minut - aż masa stężeje. Smacznego:)
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 65
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 24