Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś bardzo łatwego do zrobienia na deser.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10095
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 882
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10095
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 882
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia. Posiekać masło w mące. Dodać cukier i jajko. Zagnieść ciasto. Wylepić foremkę do tarty ciastem wcześniej wysmarowaną masłem i wstawić do lodówki na 20 min. Pieczenie 180 stopni - 30 min. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i sok z cytryny. Owoce umyć i osuszyć. Na wystudzone ciasto wyłożyć bitą śmietanę i na wierzchu poukładać owoce i bezy. Oprószyć cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego.