Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś bardzo łatwego do zrobienia na deser.
Młoda fasolka szparagowa podana z bułką tartą i masełkiem to doskonały dodate...
Odsłon: 166
Młoda fasolka szparagowa podana z bułką tartą i masełkiem to doskonały dodate...
Odsłon: 166
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia. Posiekać masło w mące. Dodać cukier i jajko. Zagnieść ciasto. Wylepić foremkę do tarty ciastem wcześniej wysmarowaną masłem i wstawić do lodówki na 20 min. Pieczenie 180 stopni - 30 min. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i sok z cytryny. Owoce umyć i osuszyć. Na wystudzone ciasto wyłożyć bitą śmietanę i na wierzchu poukładać owoce i bezy. Oprószyć cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego.