Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś bardzo łatwego do zrobienia na deser.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 106
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6010
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4014
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 123
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 699
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 106
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6010
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4014
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 123
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 699
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia. Posiekać masło w mące. Dodać cukier i jajko. Zagnieść ciasto. Wylepić foremkę do tarty ciastem wcześniej wysmarowaną masłem i wstawić do lodówki na 20 min. Pieczenie 180 stopni - 30 min. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i sok z cytryny. Owoce umyć i osuszyć. Na wystudzone ciasto wyłożyć bitą śmietanę i na wierzchu poukładać owoce i bezy. Oprószyć cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego.