Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na weekend - do kawki.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 213
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1701
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 554
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 213
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1701
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 554
Składniki
CIASTO Składniki: -Żółtka - 4 szt -Mąka pszenna - 2 szklanki -Śmietana 18% - 2 łyżki -Masło schłodzone - 150g -Cukier - 1/3 szklanki -Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka -Sól - szczypta Sposób przygotowania: Z podanych składników wyrobić ciasto, następnie wyłożyć na blaszkę do tarty, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni, przez około 30 minut.
ŚRODEK Składniki: -Borówki - 500 g -Mąka ziemniaczana - 1 łyżka Sposób przygotowania; Borówki wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na upieczony spód.
BEZA Składniki: -Białka - 4 szt -Cukier - 1 szklanka -Sól - szczypta -Mąka ziemniaczana - 1 łyżka Sposób przygotowania: Białka ubić z solą na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce cukru, cały czas ubijając. Na koniec dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i wymieszać.
Na borówki wyłożyć bezę, pokrywając całe owoce. Włożyć ponownie do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut, następnie obniżyć temperaturę do 70 stopni i przełączyć na termoobieg i piec jeszcze przez około 40 minut. SMACZNEGO!