Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczne, lekko kwaskowate ciasto. Mniam!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Mąki wysiekać z cukrem pudrem, margaryną i masłem, dodać żółtka i zarobić kruche ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć formę do tarty. Tak przygotowany spód podpiec na złoty kolor.Ostudzić.
Brzoskwinie wypestkować, pokroić na sporą kostkę, wymieszać z cukrami wanilinowymi i zwykłym cukrem. Odstawić na 15 minut, żeby puściły sok. Następnie dodać fisiel i dokładnie wymieszać. Tak przygotowane brzoskwinie doprowadzić do wrzenia i pogotować na małym ogniu ok. 5 minut. Przestudzone owoce wyłożyć na podpieczony spód.
Na wierzchu ułożyć kratkę z reszty kruchego ciasta. Piec ok. 20 minut w temp. 150 stopni, termoobieg, do zrumienienia kratki.
Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego owocowego!