Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie za słodki wierch i kruche ciasto. Naprawdę polecam!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5282
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17192
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4682
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5282
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17192
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4682
Składniki
Mąkę posiekać z miękkim masłem, dodać szczyptę soli, wodę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Po tym czasie, formę do tarty wysmarować masłem i wylepić rozwałkowanym ciastem, przyciskając i nakłuwając widelcem brzegi tarty. Formę odstawić do lodówki.
Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda i pokroić na jak najcieńsze plasterki. Jabłka ułożyć na cieście. Jajka wymieszać ze śmietaną i cukrem i wylać na ułożone owoce.Wierzch tarty posypać pokruszonymi orzechami.
Piec w temp. 180 st. C przez około 30 min, aż owoce i brzegi ciasta nabiorą złocistego koloru.