Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na truskawki, więc trzeba go wykorzystać o objadać się nimi pod każdą postacią
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
1. z mąki, masła, cukru i jajka zagnieść kruche ciasto, wstawić na godz do lodówki, następnie wykleić ciastem formę do tart, upiec na złoto, wystudzić, 2. mąkę pszenną i kartoflaną wymieszać z cukrem i żółtkami, rozrobić z 1/2 szkl mleka, pozostałe mleko zagotować, wlać do niego rozpuszczone maki, ugotować budyń, do gorącego wrzucić masło, krem doprawić wanilią i sokiem z cytryny, gorący krem wylać na upieczony spód tarty, 3. galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody, wystudzić, 4. na przestudzony krem ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką smacznego