Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z kremem malinowym i borówkami

Tarta z kremem malinowym i borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 699

Dodano:

Odsłon: 195

Tarta na kruchym spodzie z kremem malinowym na śmietanie oraz borówkami.

Składniki

  • Caisto:
  • 2 szklanki mąki
  • 0.5 szklanki cukru pudru
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenie
  • 3/4 kostki masła
  • 3 żółtka
  • Dodatkowo:
  • opakowanie kremu malinowego np. masa śmietanowa Dr Oetker
  • 500ml śmietany 30%
  • 250g borówek amerykańskich
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tarta z kremem malinowym i borówkami

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.

  2. Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 20-25 minut w 180*C.

  3. Gdy spód już wystygnie, przygotowujemy krem według wskazówek na opakowaniu.
    Masę śmietanową wykładamy na ciasto i dekorujemy borówkami.
    Ciasto przechowujemy w lodówce.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń