Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na kruchym spodzie z kremem malinowym na śmietanie oraz borówkami.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 20-25 minut w 180*C.
Gdy spód już wystygnie, przygotowujemy krem według wskazówek na opakowaniu. Masę śmietanową wykładamy na ciasto i dekorujemy borówkami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego! :)