Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3741
Dodano: 14.03.2009
Odsłon: 45112
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor.
Masa: białka ubić na sztywno z cukrem. Truskawki wymieszać na sucho z kisielami. Wymieszać wszystko, wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze chwilkę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

malga8 23 marca 2011Zgłoś do usunięcia
upieklam te tarte, bardzo smaczna do herbatki np..... zagniecione ciasto mozna od razu uformowac rekami w foremce i do lodowki, odejdzie nam walkowanie....ja dodalam budyn smietankowy do truskawek (nie mam dostepu do kislu)---do ulubionych...0 Kto głosował? | Odpowiedz

jotka 08 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam, wyszła pychooootkaaaa...ja dodałam 1 kisiel truskawkowy i było wystarczająco, ale to pewnie zależy od ilości truskawek.
0 Kto głosował? | Odpowiedz