Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i smacznie w sezonie śliwkowym.
Forma do tarty, łyżka, nóż
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2851
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 288
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2851
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 288
Składniki
Ciasto kruche wyjmujemy z opakowania i wykładamy na formę do tarty. Widelcem robimy dziurki i pieczemy w piekarniku według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie myjemy śliwki, a następnie wydrążamy pestki.
Kiedy ciasto się zrumieni, wyjmujemy z piekarnika i wykładamy śliwki. Posypujemy cukrem i z powrotem wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy obficie cukrem pudrem.