Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i smacznie w sezonie śliwkowym.
Forma do tarty, łyżka, nóż
Bardzo smaczne kruche ciasto z cytrynową pianką, upieczone ze śliwkami.
Odsłon: 209
Przepyszne połączenie smaków.
Odsłon: 62
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czub...
Odsłon: 48
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1896
Bardzo smaczne kruche ciasto z cytrynową pianką, upieczone ze śliwkami.
Odsłon: 209
Przepyszne połączenie smaków.
Odsłon: 62
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czub...
Odsłon: 48
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1896
Składniki
Ciasto kruche wyjmujemy z opakowania i wykładamy na formę do tarty. Widelcem robimy dziurki i pieczemy w piekarniku według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie myjemy śliwki, a następnie wydrążamy pestki.
Kiedy ciasto się zrumieni, wyjmujemy z piekarnika i wykładamy śliwki. Posypujemy cukrem i z powrotem wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy obficie cukrem pudrem.