Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i smacznie w sezonie śliwkowym.
Forma do tarty, łyżka, nóż
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 760
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2036
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 760
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2036
Składniki
Ciasto kruche wyjmujemy z opakowania i wykładamy na formę do tarty. Widelcem robimy dziurki i pieczemy w piekarniku według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie myjemy śliwki, a następnie wydrążamy pestki.
Kiedy ciasto się zrumieni, wyjmujemy z piekarnika i wykładamy śliwki. Posypujemy cukrem i z powrotem wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy obficie cukrem pudrem.