Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i smacznie w sezonie śliwkowym.
Forma do tarty, łyżka, nóż
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1143
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5674
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18201
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1143
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5674
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18201
Składniki
Ciasto kruche wyjmujemy z opakowania i wykładamy na formę do tarty. Widelcem robimy dziurki i pieczemy w piekarniku według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie myjemy śliwki, a następnie wydrążamy pestki.
Kiedy ciasto się zrumieni, wyjmujemy z piekarnika i wykładamy śliwki. Posypujemy cukrem i z powrotem wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy obficie cukrem pudrem.