Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2303
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2303
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Składniki
Ciasto na tartę szybko zagnieść i wylepić nim formę do tarty. Ponakłuwać gęsto widelcem, aby ciasto się nie podniosło podczas podpiekania. Podpiec przez 20 minut w 180 stopniach.
Na podpieczony spód posypać bułkę tartą, jeśli śliwki są bardzo soczyste. Ułożyć połówki lub cząstki śliwek. Kruszonkę zagnieść i poszczypać na śliwki. Upiec w 180 stopniach do zrumienienia, około 30 minut.