Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1131
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2132
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1131
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2132
Składniki
Ciasto na tartę szybko zagnieść i wylepić nim formę do tarty. Ponakłuwać gęsto widelcem, aby ciasto się nie podniosło podczas podpiekania. Podpiec przez 20 minut w 180 stopniach.
Na podpieczony spód posypać bułkę tartą, jeśli śliwki są bardzo soczyste. Ułożyć połówki lub cząstki śliwek. Kruszonkę zagnieść i poszczypać na śliwki. Upiec w 180 stopniach do zrumienienia, około 30 minut.