Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3348
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1406
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3348
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1406
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
Ciasto na tartę szybko zagnieść i wylepić nim formę do tarty. Ponakłuwać gęsto widelcem, aby ciasto się nie podniosło podczas podpiekania. Podpiec przez 20 minut w 180 stopniach.
Na podpieczony spód posypać bułkę tartą, jeśli śliwki są bardzo soczyste. Ułożyć połówki lub cząstki śliwek. Kruszonkę zagnieść i poszczypać na śliwki. Upiec w 180 stopniach do zrumienienia, około 30 minut.