Do góry

Desery Przepis na:

Tarta ze śliwkami i kruszonką

Tarta ze śliwkami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 422

Dodano:

Odsłon: 896

domowa najlepsza :)
Reklama
Reklama
Tarta ze śliwkami i kruszonką

Przygotowanie

  1. Ciasto na tartę szybko zagnieść i wylepić nim formę do tarty. Ponakłuwać gęsto widelcem, aby ciasto się nie podniosło podczas podpiekania. Podpiec przez 20 minut w 180 stopniach.

  2. Na podpieczony spód posypać bułkę tartą, jeśli śliwki są bardzo soczyste. Ułożyć połówki lub cząstki śliwek. Kruszonkę zagnieść i poszczypać na śliwki. Upiec w 180 stopniach do zrumienienia, około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń