Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta,smakuje wysmienicie ze sliwkami lub innymi owocami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1828
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1591
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1550
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2064
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1828
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1591
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1550
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2064
Składniki
Najpierw gotujemy budyn i odstawiamy na bok. Laczymy wszystkie skladniki i wyrabiamy ciasto.Dzielimy na 4 czesci,jedna czesc dajemy do lodowki.Forme smarujemy maslem i opruszamy maka.Reszte ciasta wykladamy na fotme i formujemy spod i brzegi.Naklowamy widelcem i wkladamy z forma do lodowki.Wtym czasie myjemy i drylujemy sliwki.Wyciaamy forme,wylewamy budyn i ukladamy polowki sliwek na calej powierzchni. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni gora7dol. Pozostale ciasto wyciagamy z lodowki i kruszymy na sliwkach jako posypka. Nastepnie mozna posypac jeszcze migdalami lub mielonymi orzechami ,ale nie musi byc.
Pieczemy przez ok.50 min. Po upieczeniu ciasto musi dobrze sie wystudzic,zeby mozna bylo je dobrze kroic z budyniem. SMACZNEGO111