Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha tartaletka z kremem czekoladowym i musem cytrynowym
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
ciasto: mąkę , zimne masło , żółtko oraz cukier posiekać nożem a następnie wyrobić rozwałkować i wykroić 6 kółek najlepiej od razu foremką do tartaletki , wylepić dokładnie foremkę i wstawić na ok 15-20 min do zamrażalnika tartaletki piec ok 15 min w 180c po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć delikatnie z foremek {są bardzo kruche}
krem czekoladowy; zagotować śmietankę dodać połamaną czekoladę wymieszać lekko tężejącą masą napełnić tartaletki , wstawić do lodówki
krem cytrynowy; wszystkie składniki włożyc do rondelka podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając do zgęstnienia , gotowy krem przetrzeć przez sito przykryć folią spożywcza i wstawić do lodówki gdy krem wystygnie nałożyc na tartaletki wypełnione kremem czekoladowym