Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha tartaletka z kremem czekoladowym i musem cytrynowym
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 194
Składniki
ciasto: mąkę , zimne masło , żółtko oraz cukier posiekać nożem a następnie wyrobić rozwałkować i wykroić 6 kółek najlepiej od razu foremką do tartaletki , wylepić dokładnie foremkę i wstawić na ok 15-20 min do zamrażalnika tartaletki piec ok 15 min w 180c po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć delikatnie z foremek {są bardzo kruche}
krem czekoladowy; zagotować śmietankę dodać połamaną czekoladę wymieszać lekko tężejącą masą napełnić tartaletki , wstawić do lodówki
krem cytrynowy; wszystkie składniki włożyc do rondelka podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając do zgęstnienia , gotowy krem przetrzeć przez sito przykryć folią spożywcza i wstawić do lodówki gdy krem wystygnie nałożyc na tartaletki wypełnione kremem czekoladowym