Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarteletki z bitą śmietaną i świeżymi malinami to przysmak dla łasuchów. Smakują dorosłym i dzieciom.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1330
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5855
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18516
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1330
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5855
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18516
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, cukier puder, żółtko, sok z cytryny, aromat i śmietanę. Siekać do połączenia się składników.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30-40 minut.
Następnie rozwałkować na grubość około pół centymetra. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor (około 15 minut ) w temp 180 stopni.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier puder. Następnie dodać serek mascarpone i ubijać przez kilka minut.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić babeczki, ułożyć maliny.