Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarteletki z bitą śmietaną i świeżymi malinami to przysmak dla łasuchów. Smakują dorosłym i dzieciom.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1371
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1189
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1371
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1189
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, cukier puder, żółtko, sok z cytryny, aromat i śmietanę. Siekać do połączenia się składników.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30-40 minut.
Następnie rozwałkować na grubość około pół centymetra. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor (około 15 minut ) w temp 180 stopni.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier puder. Następnie dodać serek mascarpone i ubijać przez kilka minut.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić babeczki, ułożyć maliny.