Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarteletki z bitą śmietaną i świeżymi malinami to przysmak dla łasuchów. Smakują dorosłym i dzieciom.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5744
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1198
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5744
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1198
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, cukier puder, żółtko, sok z cytryny, aromat i śmietanę. Siekać do połączenia się składników.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30-40 minut.
Następnie rozwałkować na grubość około pół centymetra. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor (około 15 minut ) w temp 180 stopni.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier puder. Następnie dodać serek mascarpone i ubijać przez kilka minut.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić babeczki, ułożyć maliny.