Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarteletki z bitą śmietaną i świeżymi malinami to przysmak dla łasuchów. Smakują dorosłym i dzieciom.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 987
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1758
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 987
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1758
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, cukier puder, żółtko, sok z cytryny, aromat i śmietanę. Siekać do połączenia się składników.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30-40 minut.
Następnie rozwałkować na grubość około pół centymetra. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor (około 15 minut ) w temp 180 stopni.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier puder. Następnie dodać serek mascarpone i ubijać przez kilka minut.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić babeczki, ułożyć maliny.