Do góry

Desery Przepis na:

Tartaletki z nadzieniem

Tartaletki z nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z nadzieniem"

Składniki

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • pół szklanki cukru pudru
  • kostka masła
  • 2 jajka
  • żółtko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki roztopionej margaryny
  • 2 szklanki malin
  • listki świeżej mięty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Foremki posmaruj roztopioną margaryną. Mąkę, cukier puder, masło, jajka, żółtko i proszek do pieczenia zagnieć na gładką masę. Wstaw do lodówki na godzinę. 2/3 ciasta rozwałkuj na placki. Tartaletki wyłóż kruchym ciastem i malinami. Pozostałą część potnij na paski i przykryj owoce, tworząc kratkę.

  2. Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 20 minut. Gotowe ostudź, posyp cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty.

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń