Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe szarlotkowe ciastko można zabrać na przekąskę do szkoły albo do pracy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 89
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 89
Składniki
Przesmażam przetarte jabła na maśle dodając cukier i cynamon. Zagniatam kruche ciasto. Kawałek zwijam w kulkę i w woreczku wkładam do lodówki. Resztę dzielę na 8 części.
Ręcznie wyklejam foremki ciastem i wkładam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Do każdej nakładam jabłka i przykrywam potartym kawałkiem zmrożonego wcześniej ciasta.
Piekę 20 minut w tej samej temperaturze. Smacznego.