Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki ze zwierzątkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 172
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 53
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 172
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 53
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Rozmroź ciasto, wykrój kółka na tartaletki (odpowiednio do wielkości foremek). Natłuść foremki i wyklej je ciastem. Wstaw do piekarnika, piecz 8-10 minut, aż się zezłocą.
Przełóż do rondelka śmietanę, czekoladę, nutellę i masło. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gładka masa. Przelej gorący krem do tartaletek. Odstaw, by dokładnie wystygł (ok. 40 minut).
Posyp wierzch tartaletek kakao. Pośrodku każdej umieść figurkę wyciętą z marcepanu (za pomocą foremki).
12 sztuk
zł sztuka
Czas 25 min
183 kcalŹródło: Olivia