Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.boliwijskie słodkości, na prawdę polecam tym bardziej że szybko się robi i jeszcze szybciej znikają
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12036
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16692
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12036
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16692
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5399
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól;wszystko wymieszać. Dodać miękkie masło, jajka i wodę. Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie w zależności od potrzeby można dodać trochę mąki lub wody jednak ciasto nie może być twarde (ja nic nie dodawałam i wyszło ok).
Przykryć ciasto ściereczką i pozwolić odpocząć przez 10 minut. Po tym czasie na posypanym mąka stole rozwałkowujemy ciasto na grubość ok 0,5cm nie więcej. Nożem bądź radełkiem wycinamy place romby i pozastawiamy na 5 minutek w tym czasie rozgrzewamy w rondelku.
Wrzucamy ciastka na gorący tłuszcz i smażymy do zarumienienia z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Kiedy wszystkie upieczemy polewamy płynnym miodem i posypujemy cukrem pudrem..