Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęczowa delicja z musem jabłkowym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Spód: herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem. Masą wylep prostokątną foremkę, schłodź. Kremówkę ubij, dodając porcjami cukier puder. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku. Gdy przestygnie, wlej do śmietany i wymieszaj. Wstaw do lodówki.
Mus: jabłka umyj, usuń nasiona, miąższ wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 30 minut. Ostudź, obierz i rozgnieć. Jajka umyj, rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z jabłkami, cukrami i ew. koniakiem. Białka ubij na pianę, połącz z masą.
Pianka: truskawki zmiksuj. Galaretkę rozpuść w 2/3 szklanki wrzątku, ostudź. Ubij śmietanę, połącz ją z truskawkami i galaretką. Na spód z ciastek wyłóż kolejno: śmietanę, mus i piankę. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Udekoruj kakao, pralinkami i czekoladą.Źródło: Naj