Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, fantastyczne na ciepłe dni i nie tylko :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Najpierw zrób 1 galaretkę ja robię w mniejszej ilości wody a dokładnie w 400 ml- ostudź . Podziel cukier i mleko na 3 części. Jest to ilość na dużą blachę,
1 część mleka i cukru zmiksuj następnie dodaj galaretkę ostudzoną zmiksuj, wlej do formy dużej blachy lub do 2 babek po połowie, włóż do lodówki i trzeba poczekać aż zastygnie. Zrób następną galaretkę innego koloru jak ostygnie wlej na zastygnięte mleczko i do lodówki.
Jak galaretka zastygnie powtórz czynność 2 z 2 częścią mleka i cukru i galaretka, a potem jeszcze raz. Można to oczywiście zrobić bez przekładania galaretka tylko mleczko na mleczko odczekując aż zastygnie każda wersja.
Jeśli się zdecydujemy zrobić to w takiej formie jak na zdjęciu to pamiętajmy ze trzeba zacząć od galaretki samej jeśli chcemy aby na górze była galaretka możemy dać owoce niekoniecznie. Jak już są zrobione wszystkie warstwy są zastygnięte formę wkładamy na moment krótki do gorącej wody i wyciągamy szybko z blachy.
Smacznego!