Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, fantastyczne na ciepłe dni i nie tylko :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94321
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94321
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Najpierw zrób 1 galaretkę ja robię w mniejszej ilości wody a dokładnie w 400 ml- ostudź . Podziel cukier i mleko na 3 części. Jest to ilość na dużą blachę,
1 część mleka i cukru zmiksuj następnie dodaj galaretkę ostudzoną zmiksuj, wlej do formy dużej blachy lub do 2 babek po połowie, włóż do lodówki i trzeba poczekać aż zastygnie. Zrób następną galaretkę innego koloru jak ostygnie wlej na zastygnięte mleczko i do lodówki.
Jak galaretka zastygnie powtórz czynność 2 z 2 częścią mleka i cukru i galaretka, a potem jeszcze raz. Można to oczywiście zrobić bez przekładania galaretka tylko mleczko na mleczko odczekując aż zastygnie każda wersja.
Jeśli się zdecydujemy zrobić to w takiej formie jak na zdjęciu to pamiętajmy ze trzeba zacząć od galaretki samej jeśli chcemy aby na górze była galaretka możemy dać owoce niekoniecznie. Jak już są zrobione wszystkie warstwy są zastygnięte formę wkładamy na moment krótki do gorącej wody i wyciągamy szybko z blachy.
Smacznego!