Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 8507
Dodano: 31.07.2018
Odsłon: 875
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i zmiksować.Przesiewać mąkę z proszkiem i mieszać już łopatką.Dolać olej i sok z cytryny i lekko wmieszać.Wylać na blaszkę 30x40 cm.wyłożoną papierem do pieczenia.Piec 25 min. w 175*.
pianka 1-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Zmiksować dżem z galaretkami i rozsmarować na biszkopcie.(zabezpieczonym papierem). Schłodzić w lodówce.
pianka 2-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie.Odstawić do lekkiego tężenia.
Jogurt, serek i puder zmiksować. Dolewać galaretki i zmiksować.Wyłożyć na galaretkę z dżemem.
Zaraz poukładać herbatniki.
Kokos wymieszać z kefirem i odstawić na co najmniej pół godziny.
Białą czekoladę rozpuścić nad parą z 3 łyżkami z tej śmietanki.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wmieszać do gorącej czekolady. Ostudzić do letniego.(Jak zgęstnieje, to lekko podgrzać).Resztę śmietanki ubić z pudrem, potem Śnieżką.Miksować dodając,porcjami kokos.Na koniec zmiksować z czekoladą z żelatyną, ale krótko.Wyłożyć na herbatnikach. Na górę posypać, posiekanymi drażami, albo kokosem.
Ciasto schłodzić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

bryssska 01 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Przepyszne ciasto ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 31 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Wspaniale wygląda :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 31 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne, lekkie ciasto, doskonałe na lato. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 31 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Swietna nazwa a ciasto przepyszne! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz