Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrina z brokułami"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Składniki
Do rondelka wlej trochę wody, posól ją, masło rozgrzej i roztop. Następnie wrzuć łososia i podduś, aż zmięknie.
Oczyść liście szpinaku i brokuły. Sparz w posolonej wodzie (oddzielnie). Schłódź w zimnej wodzie, odsącz i osusz.
Mięso z łososia zmiel. Wymieszaj z jajkami, papryką i śmietaną, aby powstał delikatny krem. Dodaj brokuły i pokrojony szpinak.
Formę na terrinę wysmaruj olejem, wyłóż folią aluminiową i wypełnij masą. Wstaw do brytfanny i wlej do niej gorącą wodę tak, aby sięgała co najmniej do 2/3 wysokości formy.
Brytfannę wstaw do piekarnika i piecz w 130° C przez 45 minut. Po upieczeniu terrinę wstaw na noc do lodówki. Podawaj ze świeżymi warzywami.Źródło: Na żywo