Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrina z brokułami"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 173
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 287
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 15
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 173
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 287
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 15
Składniki
Do rondelka wlej trochę wody, posól ją, masło rozgrzej i roztop. Następnie wrzuć łososia i podduś, aż zmięknie.
Oczyść liście szpinaku i brokuły. Sparz w posolonej wodzie (oddzielnie). Schłódź w zimnej wodzie, odsącz i osusz.
Mięso z łososia zmiel. Wymieszaj z jajkami, papryką i śmietaną, aby powstał delikatny krem. Dodaj brokuły i pokrojony szpinak.
Formę na terrinę wysmaruj olejem, wyłóż folią aluminiową i wypełnij masą. Wstaw do brytfanny i wlej do niej gorącą wodę tak, aby sięgała co najmniej do 2/3 wysokości formy.
Brytfannę wstaw do piekarnika i piecz w 130° C przez 45 minut. Po upieczeniu terrinę wstaw na noc do lodówki. Podawaj ze świeżymi warzywami.Źródło: Na żywo