Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Terrina z twarożku i awokado"
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 55
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 55
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Składniki
Przygotuj formę z otworami do pieczenia minichlebków lub zwykłą formę (wtedy trzeba będzie terrinę kroić). Posmaruj wgłębienia olejem i wyłóż folią, tak aby wystawała przynajmniej po 2 bokach.
Wymieszaj mikserem awokado, twarożek, szczypiorek, czosnek, skórkę i sok z cytryny oraz chilli. Przypraw do smaku.
Oddzielnie zmiksuj natkę pietruszki i pistacje, tak aby otrzymać drobniutką kruszonkę.
Papryki pokrój w paski.
Dno foremek obsyp kruszonką z pistacji i natki. Wyłóż na nią połowę masy z awokado i przykryj pokrojoną papryką. Ostatnia warstwa to reszta masy z awokado. Wyrównaj powierzchnię, przykryj folią. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Wystaw z lodówki terrinę tuż przed podaniem. Wyjmij ją z foremek, pociągając za folię i ułóż na półmisku lub tale rzach zieloną stroną do góry.Źródło: Olivia