Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Serek mascarpone rozdrabniamy w misce robotem kuchennym, do serka dodajemy cukier puder. W drugiej misce ubijamy śmietanę. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do serka i wszystko razem mieszamy żyłką tak żeby masa nie straciła puszystości, gdy się wszystko połączy dodajemy alkohol, nadal mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopty zanużamy w zaparzonej mocnej kawie ( musimy to robić bardzo szybko żeby biszkopty się nie rozleciały)
w niedużym pojemniku (np. taki po 1l lodach) układamy najpierw biszkopty na to dajemy masę tak żeby zakryła biszkopty, no to sypiemy kakao a potem jeszcze jedna warstwa biszkoptów i znowu masa. Na samej górze masę posypujemy kakaem. Deser wkładamy do lodówki na minimum 2godziny