Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Serek mascarpone rozdrabniamy w misce robotem kuchennym, do serka dodajemy cukier puder. W drugiej misce ubijamy śmietanę. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do serka i wszystko razem mieszamy żyłką tak żeby masa nie straciła puszystości, gdy się wszystko połączy dodajemy alkohol, nadal mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopty zanużamy w zaparzonej mocnej kawie ( musimy to robić bardzo szybko żeby biszkopty się nie rozleciały)
w niedużym pojemniku (np. taki po 1l lodach) układamy najpierw biszkopty na to dajemy masę tak żeby zakryła biszkopty, no to sypiemy kakao a potem jeszcze jedna warstwa biszkoptów i znowu masa. Na samej górze masę posypujemy kakaem. Deser wkładamy do lodówki na minimum 2godziny