Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski, tradycyjny deser, którym zachwyciło się miliony smakoszów na całym świecie. Delikatny, kawowo-śmietankowy smak, przyprawiony odrobiną likieru migdałowego. Czy można pragnąć czegoś więcej...;)
Bardzo smaczny deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka mascarp...
Odsłon: 947
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 34
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 191
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 81
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 34
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 191
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 81
Składniki
Jajka wbić do miseczki dodać cukier, skórkę i sok z cytryny . Nad garnkiem z gotującą się wodą umieścić miskę i przy pomocy trzepaczki ubijać aż otrzymamy gęsty puszysty krem. Miskę zdjąć i lekko przestudzić masę.
Ser dobrze rozmieszać mikserem, wlać masę jajeczną i dokładnie wymieszać.
Biszkopty połamać i umieścić połowę w pucharkach. Zaparzyć filiżankę kawy, ostudzić, następnie połączyć ją z amaretto. Tak przygotowanym płynem nasączyć biszkopty.
Na nasączone biszkopty nałożyć połowę kremu, umieścić na nim resztę połamanych biszkoptów i wylać pozostałą część kremu. Deser schłodzić w lodówce około godziny, przed podaniem posypać przesianym kakao. Udekorować paskami skórki cytrynowej i wiórkami czekolady.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 501
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 44