Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
kawę zaparzyć w kubku (większym nieco niż szklanka) dodać likier (np. amaretto)...niech stygnie
serek maskarpone zmiksować z adwokatem na jednolita masę
śmietanę ubić na sztywno i dodać do ww.masy serowej. Śmietaka ubije się dobrze gdy będzie schłodzona. Delikatnie lecz dokłądnie wymieszać (nie miksować)
wyłożyć dno pojemnika biszkoptami umaczanymi w kawie z likierem.
Uwaga! Jedbna strona biszkoptu jest z cukrem i tę stronę moczyć!
układać na dno strona bez cukru
gdy całe dno pojemnika pokryte biszkoptami wyłozyc na nie połowę masy serowej
znów położyc warstwę biszkoptów maczanych w kawie z likierem
pokryc pozostałą masa serową
całość oprószyć kakao
wstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny