Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niby te same składniki a u każdego tiramisu smakuje inaczej. włoski deser, który nigdy się nie znudzi.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100080
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100080
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
zaparzyć mocną kawę. białka ubić na sztywno z cukrami. nie przerywając ubijania dodawać w małych ilościach żółtka i serek mascarpone.
w szklanej podłużnej misce ułożyć moczone z obu stron w ostudzonej kawie z rumem biszkopty. na biszkopty ułożyć połowę masy, posypać kakao. na masę ułożyć kolejną warstwę biszkoptów a na nie resztę masy. wierzch posypać ponownie kakao.
odłożyć tiramisu na ok 4-5h do lodówki.