Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowy włoski deser, tym razem bez cukru
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 782
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 707
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4520
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 782
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 707
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4520
Składniki
W misce ubij żółtka ze stewią Natusweet w kryształkach. W osobnym naczyniu ubijaj białka, aż osiągniesz śnieżnobiałą konsystencję.
Do żółtek dodaj mascarpone, a następnie ubite białka.
Do schłodzonej kawy wlej Amaretto. Maczaj ciastka w kawie i wykładaj nimi naczynie.
Na warstwę biszkoptu nałóż połowę kremu, na niej ułóż biszkopty, a na samej górze pozostały krem.
Posyp krem kakao i odstaw ciasto do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przepis na 6 porcji Czas przygotowania 180 min