Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu z czekoladą. Dla mnie rewelacja :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30995
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5265
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30995
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5265
Składniki
Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić i wymieszać z mascarpone. Śmietanę ubić na sztywno, kilka łyżek odłożyć, resztę dodać do masy czekoladowej.
Kawę wymieszać z likierem. Ciasteczka połamać i skropić kawą. Układać na przemian z masą serową w pucharkach. Na wierzchu nałożyć odłożoną wcześniej kremówkę. Schłodzić.
Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi, malinami i listkami melisy.