Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu czekoladowo-migdałowe

Tiramisu czekoladowo-migdałowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2474

Dodano:

Odsłon: 2512

Tiramisu z czekoladą. Dla mnie rewelacja :)

Składniki

  • 100g gorzkiej czekolady
  • 250g mascarpone
  • 300g śmietany kremówki
  • 100ml zimnej mocnej kawy
  • 4 łyżki likieru Amaretto
  • 100g ciasteczek Amarettini
  • 4 łyżki wiórków czekoladowych lub startej czekolady
  • kilka malin i listków melisy do przybrania
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tiramisu czekoladowo-migdałowe

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić i wymieszać z mascarpone. Śmietanę ubić na sztywno, kilka łyżek odłożyć, resztę dodać do masy czekoladowej.

  2. Kawę wymieszać z likierem. Ciasteczka połamać i skropić kawą. Układać na przemian z masą serową w pucharkach. Na wierzchu nałożyć odłożoną wcześniej kremówkę. Schłodzić.

  3. Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi, malinami i listkami melisy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń