Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu Truskawkowe.

Tiramisu Truskawkowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 1045

Dodano:

Odsłon: 871

Przepis na pyszne tiramisu truskawkowe bez pieczenia i bez jajek. Ekspresowo i łatwo. Polecam.

Składniki

  • kremówka 36% (400 ml.)
  • mascarpone (250 g)
  • truskawki (350 g)
  • cukier puder (2 łyżki)
  • mleko (250 ml.)
  • likier amaretti (100 ml.)
  • cukier puder (1 łyżka)
  • biszkopty podłużne (26 szt.)
  • truskawki do dekoracji (około 6 dużych szt.)
  • foremka 28x19cm.
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tiramisu Truskawkowe.

Przygotowanie

  1. Truskawki umyte i bez szypułek blendujemy na mus.
    Kremówkę, mascarpone i cukier puder miksujemy do uzyskania puszystej masy. Wlewamy mus z truskawek i krótko miksujemy do połączenia składników (nie miksujemy za długo, bo krem może się zważyć.)

  2. Do miski wlewamy mleko, likier i cukier puder. Mieszamy.

  3. W foremce układamy biszkopty namoczone w ponczu, nakładamy 4 szpatułki kremu i wygładzamy. Wykładamy biszkopty namoczone w ponczu. Kładziemy 3 szpatułki kremu i wygładzamy. Na kremie przy brzegach foremki układamy truskawki pokrojone drobno.
    Resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką wiltona nr: 2D. Dekorujemy górę ciasta robiąc rozetki. Po środku zostawiamy wolne miejsce w kształcie prostokąta, w które wykładamy pokrojone truskawki.
    Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń