Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne tiramisu truskawkowe bez pieczenia i bez jajek. Ekspresowo i łatwo. Polecam.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8696
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8696
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Truskawki umyte i bez szypułek blendujemy na mus. Kremówkę, mascarpone i cukier puder miksujemy do uzyskania puszystej masy. Wlewamy mus z truskawek i krótko miksujemy do połączenia składników (nie miksujemy za długo, bo krem może się zważyć.)
Do miski wlewamy mleko, likier i cukier puder. Mieszamy.
W foremce układamy biszkopty namoczone w ponczu, nakładamy 4 szpatułki kremu i wygładzamy. Wykładamy biszkopty namoczone w ponczu. Kładziemy 3 szpatułki kremu i wygładzamy. Na kremie przy brzegach foremki układamy truskawki pokrojone drobno. Resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką wiltona nr: 2D. Dekorujemy górę ciasta robiąc rozetki. Po środku zostawiamy wolne miejsce w kształcie prostokąta, w które wykładamy pokrojone truskawki. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.