Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zrobienia i niezwykle smaczne tiramisu truskawkowe. Idealny deser na letnie dni.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 952
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 952
Składniki
Wierzch deseru oprószyć startą czekoladą.
Gotowe tiramisu schłodzić w lodowce przez minimum 6 godziny, a najlepiej przez noc.
Smacznego!
Zrobić pomadę: W miseczce wymieszać wodę, dżem i sok z cytryny.
Formę, moja o wymiarach 24 cm x 20 cm, wyłożyć polową biszkoptów. Biszkopty posmarować połową przygotowanej pomady.
W osobnej misce ubić śmietankę, serek mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy. Połowę kremu wyłożyć na posmarowane pomadą biszkopty. Na krem wyłożyć warstwę pokrojonych w plasterki truskawek.
W taki sam sposób, jak poprzednio ułożyć następna warstwę z pozostałych składników. Patrz film.