Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zrobienia i niezwykle smaczne tiramisu truskawkowe. Idealny deser na letnie dni.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 955
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 955
Składniki
Wierzch deseru oprószyć startą czekoladą.
Gotowe tiramisu schłodzić w lodowce przez minimum 6 godziny, a najlepiej przez noc.
Smacznego!
Zrobić pomadę: W miseczce wymieszać wodę, dżem i sok z cytryny.
Formę, moja o wymiarach 24 cm x 20 cm, wyłożyć polową biszkoptów. Biszkopty posmarować połową przygotowanej pomady.
W osobnej misce ubić śmietankę, serek mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy. Połowę kremu wyłożyć na posmarowane pomadą biszkopty. Na krem wyłożyć warstwę pokrojonych w plasterki truskawek.
W taki sam sposób, jak poprzednio ułożyć następna warstwę z pozostałych składników. Patrz film.