Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej męczące jest czekanie aż się schłodzi w lodówce.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1064
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1013
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1064
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1013
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Składniki
żółtka ubić z połową cukru pudru na puszysty i jasny krem.stopniowo dodawać likier cały czas ubijając.teraz dodawać porcjami mascarpone cały czas ubijając, aż krem będzie gęsty i jednolity.w drugim naczyniu ubić białka z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać resztę cukru pudru i ubijać aż piana będzie gęsta i błyszcząca. połączyć z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.połowę biszkoptów zanurzać w kawie i układać w naczyniu . posypać cienką warstwą kakao. wyłożyć połowę kremu i powtórzyć czynności. ozdobić ciasteczkami i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny .