Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na osłodę tiramisu z biszkopcikami- dla każdego o każdej porze roku i dnia. Polecam warto zatopić się w takich smakach!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4600
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4600
Składniki
We wrzątku zaparzamy kawę i dosładzamy ją 2 łyżkami cukru i alkoholem. ¼ szklanki cukru ubijamy z białkami na sztywną pianę, pozostały cukier ucieramy z żółtkami. Do żółtek dodajemy porcjami serek, a na końcu całość mieszamy z białkami. Do pucharków dajemy na dno po jednym nasączonym w naparze kawy biszkopcikiem na to porcję masy i tak w koło do wykończenia składników. Wierzch dekorujemy posypkami czekoladowymi.