Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi prostych przepisów, które udają się za każdym razem? To proste, ucierane ciasto ze śliwkami królowało na naszych stołach w latach 70. i 80. Warto wrócić do tego przepisu, gdyż zasługuje on na same pochwały.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1011
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 46
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1359
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 545
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1011
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 46
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1359
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 545
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6257
Składniki
Utrzyj bardzo dokładnie masło z cukrem. Po kolei dodawaj jajka i dokładnie wszystko miksuj. Dosyp mąkę (najlepiej przesiej ją przez sito) i proszek do pieczenia. Wszystko zmiksuj na niewysokich obrotach.
Przygotuj kruszonkę - wszystkie składniki zmiksuj, aż powstanie pożądana konsystencja kruszonki.
Na dno formy wylej ciasto (wcześniej wysmaruj ją tłuszczem i posyp bułką tartą). Śliwki umyj i przekrój na pół pozbawiając pestek. Ułóż owoce na cieście i posyp kruszonką.
Piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Ciasto zniknie z blachy jeszcze ciepłe - to pewne!