Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że przygotowanie efektownego ciasta na weekend musi zabierać mnóstwo czasu? Wypróbujcie nasz przepis na bardzo proste tiramisu, które nie tylko świetnie wygląda, ale również doskonale smakuje. Pamiętajcie, że to ciasto doskonale sprawdzi się także na świątecznym stole. Aby dodać mu bardziej bożonarodzeniowego charakteru, dodajcie do kawy łyżeczkę przyprawy do piernika.
Polecam.
Odsłon: 1181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1126
Polecam.
Odsłon: 1181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1126
Składniki
Żółtka i cukier utrzyj mikserem do uzyskania bardzo gładkiej, puszystej masy.
Dodaj mascarpone i wszystko dokładnie wymieszaj tym razem łyżką.
Biszkopty po kolei nasączaj kawą i układaj je na dnie naczynia żaroodpornego albo słoiczków do deserów. Gdy wyłożysz całą powierzchnię nakładaj masę, oprószaj kakao i znowu kładź nasączonego czarnym płynem ciastka. Następnie znowu masa i kakao i tak do wyczerpania składników.
Przed zjedzeniem musisz schłodzić deser, inaczej nie będzie tak pyszny, jak się spodziewasz. Wystarczy godzina w lodówce i... można pałaszować! Smacznego!