Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że przygotowanie efektownego ciasta na weekend musi zabierać mnóstwo czasu? Wypróbujcie nasz przepis na bardzo proste tiramisu, które nie tylko świetnie wygląda, ale również doskonale smakuje. Pamiętajcie, że to ciasto doskonale sprawdzi się także na świątecznym stole. Aby dodać mu bardziej bożonarodzeniowego charakteru, dodajcie do kawy łyżeczkę przyprawy do piernika.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Żółtka i cukier utrzyj mikserem do uzyskania bardzo gładkiej, puszystej masy.
Dodaj mascarpone i wszystko dokładnie wymieszaj tym razem łyżką.
Biszkopty po kolei nasączaj kawą i układaj je na dnie naczynia żaroodpornego albo słoiczków do deserów. Gdy wyłożysz całą powierzchnię nakładaj masę, oprószaj kakao i znowu kładź nasączonego czarnym płynem ciastka. Następnie znowu masa i kakao i tak do wyczerpania składników.
Przed zjedzeniem musisz schłodzić deser, inaczej nie będzie tak pyszny, jak się spodziewasz. Wystarczy godzina w lodówce i... można pałaszować! Smacznego!