Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik arbuzowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 526
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 526
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Składniki
Galaretki rozprowadź w trochę mniejszej ilości wody, niż podano na opakowaniu. Dokładnie wymieszaj i odstaw do stężenia.
Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij je na sztywną pianę z odrobiną soli. Potem dołóż żółtka i delikatnie połącz.
Do masy dodaj pół szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, zapach do ciast i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zmiksuj całość ro- botem kuchennym na wolnych obrotach.
Tortownicę o średnicy około 23 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto.
Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. pół godziny.
Na ostudzonym cieście rozłóż kawałki arbuza i zalej je tężejącymi galaretkami. Przed podaniem porządnie schłodź.
Czas przygotowania: 240 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 80. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax