Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy z bezową czapeczką"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Masło rozpuść w garnku, pokrusz czekoladę, podgrzej, cały czas mieszając. Wlej mleko, dodaj jajka ubite z cukrem, mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksuj. Wylej na blachę, piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Białą czekoladę rozpuść w garnku, polej nią ciasto, poczekaj, aż zastygnie. Wstaw do chłodne go miejsca.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawaj po łyżce cukru i czekolady. Miksuj. Wlej sok z cytryny, wsyp mąkę, wymieszaj. Na papier do pieczenia wylej bezę.
Piecz 10 minut w temperaturze 200°C, zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz godzinę. Ułóż bezowy placek na wierzchu ciasta, udekoruj granatem.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień