Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie torcik rewelacja!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Jaja wbić do misy, dodać cukier i miksować ok. 7 min. Na przemian dodać olej i mleko. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do składników i zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem, wysmarować masłem, osypać mąkę i przelać ciasto. Piec ok. 40 min. Po przestudzeniu przekroić na 2 części.
Banany obrać, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Śmietankę ubić, dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i zostawiać do ostygnięcia. Dodać do śmietanki, zmiksować.
Na pierwszy blat wyłożyć połowę masy śmietanowej, poukładać plasterki bananów. Przykryć drugim blatem, posmarować II częścią śmietany, przyzdobić bananami i posypać kakao.